Livet är ingen dans på rosor, säger man. Har du testat dansa på rosor?

Håll fötterna på jorden då det går bra i livet och passa på att spara "the golden moments" för att minnas vid sämre tillfällen, det kommer säkerligen.

Livet bör vara någorlunda likt ett test på hur pass tålmodig du är, där ens intention avgör utfallet? "What comes around, goes around" attityden stämmer säkerligen, för eller senare. Eller vad tror du?


Goda gärningar:
Önskar en otrevlig kassörska trevlig kväll.
Ger ett barn ett bidrag i spargrisen.
Lagar middag åt mamma och chefen.
Besöker ett äldreboende med bullar och wienerbröd.

En stor man sa en gång:
"Den som inte respekterar de äldre är inte en av oss". Hjälp dem på äldreboenden.

Make a diffrence.

"För sannerligen växer visdom på ödmjukhetens mark. Precis som plantor växer på mjukt underlag och inte på hårt, växer en människas visdom med ödmjukhet."

Lyssnade på en tonåring igår som pratade om tre nycklar till framgång:

1. Målsättning, viljan att bli det du vill bli.
2. Jobba hårt, varje dag, varje stund, varje tillfälle.
3. Ett ödmjukt tålamod. Allt tar sin tid.

En klok människas kloka ord.

Dagens gärningar:
Hjälpte en pappa med barnvagnen ner för trapporna i tunnelbanan idag. Kan vi göra det hela tiden?

Jag önskar jag kunde betala tillbaka allt som människor gett mig genom åren. I helgen blev listan längre efter en utförsäljning i andra hand som nog saknar motstycke. Tack alla. Nästa helg blir det ännu en tur i norr. Hoppas jag kan se fler människor längre tid. Kärlek och fred till er alla.

En kollega på jobbet gav mig bilden innan han slutade. Underbart citat.

Make a diffrence mina vänner.

 
Allt kommer och går, lite som man önskat att det inte ska. Det är omöjligt att planera vad som ska hända under ett liv. 
 
Hur ska man då kunna planera för framtiden, tänker man? Saken är nog den att man inte kan planera, bara att möta dagens utmaningar på bästa möjliga sätt. Men hur? 
 
Vore det inte underbart att le och vara glad för att man fortfarande lever om man just överlevt en bilkrasch där man minst någon av sina nära eller att man är glad att man har hälsan i behåll då man går arbetslös. Glädjs åt din relation med din mamma även om relationen med din pappa lyser med sin frånvaro. Är vi kapabla till detta? I alla fall måste det vara en fördel. 
 
Leva i nuet säger man, det ligger mycket i det uttrycket, om man med det menar att man ska försöka göra det bästa av dagens situation tror jag att man kommit långt i sin livsfilosofi. 
 
Försök förstå andra, engagera dig i människor och framförallt reflektera vad du själv gör om dagarna.
 
En fråga som dykt upp i min skalle under de senaste soliga dagarna, reflekterandes på Vällingby torg; varför jagar alltid små barn fåglar tills de flyger iväg? Vill de också flyga?
 
Make a difference.

En stor man sa en gång:
"Bästa handlingen är att ge mat och hälsa på de du känner och inte känner."

Hur ofta hälsar man på folk man inte känner och frågar om de behöver något? Skulle folk ta emot hjälpen eller känns det konstigt? Jag tror på det sistnämnda, men varför? Förmodligen för att det är så sällsynt. Kan man ändra på något?

Häng med på ett resonemang; Som barn drömmer alla, alla som spelar fotboll ska bli Zlatan, alla som gillar skolan ska bli läkare och vissa drömmer om andra storheter. Men som barn känns det mer som en kommande verklighet än en dröm. Jag tror att den verkligheten sakta tynar bort till en avlägsen dröm, allt i takt med att åldern ökar. Tror du fortfarande på att du ska bli fotbollsproffs i 20 års åldern så betraktas du som halvt efterbliven och något drömyrke kan du lika gärna glömma om du inte är en bra bit på vägen vid 25. "Du kan väl inte vara så optimistisk hela tiden". Varför inte? Vad har får du för fördel av att INTE drömma, tro och vilja? Du får det du ger, vågar du drömma och ge allt kommer du få resultat. Så dröm, sträva och försök uppnå saker.

En av mina kommande verkligheten är att folk ska vara bättre medmänniskor, ett försök på vägen kan vara att hälsa på folk. Erbjud er betala morgondagens fika, le mot någon ni inte visat ert leende för förut. Jag tror på det.

Goda gärningar:
Bjuder en okänd man på lunch idag, han höll mig sällskap och berättade många fina saker. Han bad om råd och jag försökte ge.
Ringer en vän som behöver det.
Ringer och kollar om en vän är vaken till jobbet.

Nu blir det träning.

Make a diffrence, imorgon kan det vara försent.

Hur ofta har du planerat något och det hela blev inte som du planerat? Har du någon gång funderat på varför? Jag funderade bra länge idag, då något inte gick som jag planerat, vad beror det på. Livet händer, det går inte att planera, bara att göra det bästa av det man får.

En av de vännerna jag träffade igår sa en sak, från ingenstans, som fick mig att tänka till ordentligt igår natt.
"Han och hon är så fina människor, de har gett mig så mycket som medmänniska och de förtjänar det bästa i livet."

Råkade snubbla över ett citat idag som påminde mig om detta:

"De vackraste människor är de som pratar bra om dig då du inte finns i närheten".

Så sant.

Idag ringer jag runt och frågar människor nära mig om de vill ha hjälp med något.
Fyller på en väns mobil.
Ringer och peppar en vän som behöver och förtjänar det.
Hjälper en vän inför en redovisning.


Våga förändra dig själv.

Make a diffrence.

De flesta människor har svårt att ta emot pengar eller hjälp då man som mest behöver det. Erfarenhet säger ju fler gånger du erbjuder hjälp till en och samma människa desto större sannolikhet du får hjälpa hen någon gång. Tänk själv, hur många gånger har du erbjudit din hjälp till någon utan att den bad om det? I min värld ger vi hjälp endast när någon frågar efter den, vi erbjuder den inte random.

Hoppas ni alla har såna människor i er närhet, eller är ni en av dem. Då känner ni er fria, fri som fågeln i luften, fisken i vattnet eller fri som en galet snabb Cristiano Ronaldo efter bollen.

Dagens gärning:
Anlände 12 och tillbringar dagen i Arlanda och hjälper två av de finaste människor jag fått möjligheten att träffa i livet, och sitter på pendeln på väg hem nu, 22.00. Lång dag med många spännande och goda besked.


Lyssna på budskapet:
Morgan Heritage - How come
"How come people see it and not speak".

Vad gör du?

Make a differrnce.

En vis man sa en gång:
- "Min vän, visst är jag ödmjuk om jag tvättar min mammas fötter?"
-- "Nej, du betalar bara av skulden".

Såg en pojke slita i sin mamma idag på en av Londons alla dubbeldäckare. Ingen annan än din mamma kan stå ut med sånt gnäll och skrik. Var tacksam och börja betala din skuld.

Jag betalade av lite på min idag:
Köpte nya solglasögon åt världen finaste mamma.

Make a difference.

Har nöjet av att tillbringa helgen i London, med en av de bästa.

Hör du löften om gemenskap, vänskap och band som är tjockare än blod och vatten? Håll dig till dessa, för en dag kan din medvind vända, och sträva efter själv att vara en av dem. Det känns, något obeskrivligt bra att få ha folk som beter sig så mot en.

"Finns väl ingen bättre hand än en hjälpande?"

"Vi kommer väl alla,
från en och samma mamma?'

Vad gör du för andra idag?
Make a diffrence.

Goda gärning:
En av alla hemlösa får mat.

Se på människor som har fint beteende och var avundsjuk på de som igår, vars beteende var bättre än ditt, och använd avunden till att bli bättre än dem i morgon.

Se på de människor som har det sämre än dig idag och var tacksam och ödmjuk för det du har, för i morgon kan situationen vara omvänd.

Min pappa sa en dag, då jag kom till honom klagandes på hur jobbigt mitt liv var som tonåring var;

- "Kom ihåg att hur dåligt du än uppfattar att du har det, så finns det alltid någon som har det sämre.
Och hur bra du än tror att du är, så finns det alltid någon som kommer vara bättre. Så var därför alltid nöjd med det du har och se ödmjukt på din framgång i livet".

Gärningar: fridhemsplan mannen fick en macka, festis och två snickers, vecka tre. Undrar om hemlösa någonsin får möjligheten att äta godis?

Såg en mamma skratta tillsammans med sin son, som lekte med sin ljusröda ballong. Glädjen i hennes ögon var svårt att gå miste om.

Ser vi med ögonen eller ser vi med hjärtat? Två människor kan bevittna samma sak, men hjärtat ser helt olika på saken. Hur ser ditt hjärta på saken?

Make a fifference.