But trying is the way to go.

Vissa dagar står jag med fullt hjärta, utan förklaring. Med glädje och hopp, utan förklaring.

På väg hem från jobbet ser jag en pappa träna sin dotter och drömmer mig bort i en avlägsen framtid och hoppas jag får uppleva samma sak.

Håller du om dina nära och kära då och då, när var senast du kramade din mamma, ger du utan att ta, ger du råd och tid åt en ensam vän som behöver det då det behövs? Frågar du ?

Goda handlingar genomförs undan publik och utan cred. Dag som natt. Det kallas kärlek. Slå upp ordet kärlek, uppoffring följdförklaras på alla språk. Våga offra något för någon annan, du kommer aldrig gå förlorande ur livet.

Drömmer du fortfarande mardrömmar?
Då vardagen är fylld av mörka stunder fyllda av rädsla, se hoppet som solen. Hitta glädje i det du gör och det du har framför dig. För du är allt någon har. Och du duger som du är. Just the way you are.

Ibland är jag är inte längre rädd, trots att det vi kan känna rädsla. Hopp och tro räcker längre än man tror.

Pratade med en vän om vägar i livet igår, han sa något i stil med:
" Mål är lätta att sätta upp och sträva mot. Det är vägen vi vandrar som är svår och snäv. "
"Vill du h råd, frågade jag?"
Han svarade: "Vägen dit är snäv och svår och att acceptera och ta den är allt jag kan göra. Ibland går jag vilse. Påminn mig bara. Sluta aldrig påminna mig." Kloka ord från en klok man.

Tog semester torsdag och och fredag för att åka till norr och agera barnvakt åt Figureido så hans mamma och pappa får lite egen tid. Ska bli underbart !

Mirakel kan ske om du bara ser dem, med öppna ögon. Med klara öppna ögon mot morgondagen. Solen stiger i morgon också.

Goda gärningar en onsdag som denna:
Bjuder kollegorna på lunch.
Samhällslektion med mamma.
Ringer en ensam vän och låter honom veta att han inte är ensam
Pratar med mormor om blommor och det vackra vädret ute på verandan.
Gör ett gäng myndighetskontakter åt människor runt om i världen, vet du om italienska pensionärer har rätt att flytta till Sverige?

Avrundar dagen med en självbiografi av klass och härliga intervaller.

Vad gör du för att göra skillnad?

You are my sweetest downfall.

Talade med en pojke igår om att lyckas i livet,

"Göra det bästa av varje situation man sätts i", var hans svar.

De orden tog mig tillbaka till förr och till framtiden i samma stund. Minns tillbaka då jag älskade att panta burkar för att få pengar till livet som barn och hittade ett gäng idag, avslutade därmed dagen med detta.
Såg samtidigt en leende man på vägen till Hemköp, och så vill jag åldras leende, i alla lägen. Och därmed även göra det bästa av varje situation.

Hann med att springa halvmilen idag, för en människa som aldrig sprungit förr, PROVA!

Du känner dig levande.

Skickar i väg ett gäng vykort till saknade och hjälper mamma med att skriva om en politisk konflikt idag.
Ringer pappa för att säga att han är världens bästa.

Make a diffrence.


Vi gömmer oss allt för ofta bakom rädsla och skuld.
Har du testat att hålla kvar handen till någon som sårat dig äntligen sträcker ut sin igen?
Konflikter, 80% av bråk eller konflikter av valfri karaktär uppstår genom missförstånd eller att man inte lyckas sätta ord på det man känner, läste jag i en artikel för ett tag sedan.

Istället för att tänka om lägger vi energi på att gå runt svikna och arga utan att reflektera över att vi faktiskt skulle må mycket bättre om vi alltid skulle ha den där handen utsträckt med alla fingrar pekandes rakt fram.

Så sluta aldrig sträcka fram din hand, en vacker dag är det någon som tar chansen att bli förlåten och sätt ord, med respekt och ärlighet, på det du känner och säg dessa ord till den som sårat dig. Du vinner så mycket på detta, och det kan ju inte bli sämre än det redan är?

Kom ut från ett viktigt möte idag och just då jag tyckte att mina problem var de viktigaste i världen upptäckte jag en tiggare som skakade en mugg med mynt, allt och alla mår nog bättre av att sätta saker och ting i ett större perspektiv, i alla lägen. Kommer nog aldrig kunna acceptera att samhället låter tiggare få finnas. Aldrig, det borde ingen ha hjärta till att acceptera.

Så håll ut din hand, i alla väder och sträck ut den, långt framför all rädsla.

Make a diffrence.

Handlar med hjärtat utan att tänka ibland, men om intentionen är god gör det mig inget, eller det gör mig mindre i alla fall. Tack och lov har vi människor fått en hjärna till skänks som vi bör använda, men som sagt om tanken är god, bör vi väl bedömas efter det?
Då jag var liten brukade jag baka chokladbollar, eller egentligen blev det en enda gigantisk chokladboll, som jag sedan brukade äta upp, tills det halva kvar och lämna den halvan till pappa och meddela att det fanns nybakat i kylen, till saken hör till att pappa inte ens åt chokladbollar. Men som han uttryckte det så klokt, " det är tanken som räknas min son". En annan gång skulle jag diska ett gäng godisskopor (visst heter de så?) åt en vän som jobbade i en godisbutik och fyllde diskmaskinen i deras hus full med diskmedel (hade aldrig använt maskin förr) vilket resulterade i ett kök fyllt av en meter skum och stora fukt skador. Samtidigt som jag uttryckte orden "förlåt mig..." sa mamman i familjen åter, "det är tanken som räknas. I dagarna gjorde jag något liknande igen och minns tröstande tillbaka på dagarna som ung och hoppas innerligt att det är just tanken som räknas. Man växer nog aldrig ifrån sin personlighet, och en stor del av mig är glad över detta, för jag vill aldrig tappa bort den där lilla oskyldiga tanken som, någonstans inne i själen får, räknas, mer eller mindre.

my resolve drives me on

Make a change.

Ta emot en utsträck hand om det erbjuds. Våga stötta folk.
Tro inte att du har rätt hela tiden.
Tala gott, eller tala inte alls.

Pratade med en god vän som berättade att hen tappat tron på mänskligheten, var hen än vänder sig saknas någon som frågar och bryr sig om hen mår. Hen hjälper men får inte hjälp. Hen sa:
"Vi alla ska ju leva och gå igenom utmaningar, varför hjälper vi då inte varandra"? Ja, varför gör vi inte det?

Tänk på vad små saker, små frågor, små presenter, små leenden kan ge dig då du mår dåligt. Ge någon annan den dosen, du anar inte vad det kan ge.

Har du någon gång provat att ge dig i en diskussion, även om du vet att du har rätt, för att du märker att den som argumenterar emot inte kommer ge sig?
Prova säga orden; jag vet inte, säkert men jag tror...
Prova vända dig till någon som du aldrig ställt upp förut.
Prova förlåta någon som gjort dig illa.
Prova att inte glädjas åt någon som får utstå något dåligt även om du behandlats dåligt av den.
Prova sänka ditt huvud och tacka att du vaknar ännu en dag.

Klockren helg med fotbollslaget, hemma hos världens bästa mamma nu, så tacksam för livet jag lever.

En kollega till mig sa under lunchen idag att det är svårt att inse hur empati för andra kan gynna mig i dagsläget. Alltså direkt påverka mig i positiv mening.
Enkelt rakt svar; tacksamhet, möttes av en slående tystnad.

Men det är så sant om du verkligen tänker över det:
Empati för den blinde, ger tacksamhet för din syn.
Empati för den utan ben, ger tacksamhet för att du kan gå.
Empati för den hemlöse, ger tacksamhet för ditt hem.
Empati för den föräldralöse, ger tacksamhet för dina jobbiga föräldrar.
Empati för den sjuke, ger tacksamhet att du är frisk.
Och slutligen: empati för den döde, ger tacksamhet för ditt liv.

Sann empati ger tacksamhet i alla lägen. Oavsett hur du har det har någon det alltid sämre. Så var tacksam.

Lätt att peka finger mot kollegan, men hur tacksam är jag egentligen?

Många människor vill lyckas med saker i livet. Få ett jobb, rädda människor, gå ner i vikt, bli chef, starta eget eller skaffa ban Vad "att lyckas" är kan du bara definiera själv. Den som söker frågar och den som frågar finner svar.
Hur lyckas man då?

Det första bör vara att inse och var tacksam med var du är idag. Oavsett i vilken sits du befinner dig.
Det andra är att börja hitta glädjeämnen varje dag i ditt liv och var glad med det du gör varje dag.. Sök sedan efter vad du tror på, sök en mening med det och gå till sängs med känslan att du gjort allt för att lyckas med det du drömmer om. Sen fortsätt prestera det, varje dag, kväll och natt. Under hela livet. Så enkelt/svårt är det.

Alla vi människor har en fri vilja, valet är ditt eget. En vacker dag är allt borta och ingen vet säkert vad som väntar. Man kan bara drömma.

Den enda som förlorar på att du ger upp är du själv.

En natt kan ändra allt.

makeadiffrence