Stå upp för de svaga!

0kommentarer

Hade idag besök på jobbet från en psykolog i världsklass. Han pratade om något som kallas arketyper, som kort och gott verkade gå ut på att förklara hur man kan ljuga för andra människor och knep att avslöja dessa människor. Vi ger i från oss "mircro uttryck" (ansiktsuttryck som varar i max 1/16 sekund) även om vi
 
vill eller inte och  makro uttryck som varar under längre tid. Om makro uttrycken skiljer sig från micro så tyder det på att man inte talar sanning. Lögnaren ska tänka på en bild(arketyp) som tex sol, som enligt forskning som CIA, FBI och annat använder universella tankar om glädje och därför utstråla den känsla som resp bild framkallar.
 
Psykologen pratade om psykopater, främst om hur de formas, och deras beteende. Kortfattat uppfattade jag det som att en psykopat formas av att omgivningen inte är tillräckligt konsekvent och inte lägger ned tid på att hjälpa personen. Detta i kombination med att barnet i fråga inser/lär sig hur man utnyttjar detta och utvecklar ett intresse för att blåsa och manipulera folk.  
 
Vi är omgivningen. 
 
"Vad har vi för anledning att inte stå upp för de svaga bland män, kvinnor och barn?"
 
Vi bör stå upp och erbjuda hjälp genom engagemang, glädje och konsekvent inte ge upp på människor. 
 
Gärningar:
- Stannade till efter kvällens träning och pratade med en fikatant med behov att lätta på hjärtat, trots enorm tidsbrist och en lång arbetsdag. 
- Fick mamma att gråta av glädje med en rolig historia och fina gula rosor.
- Köpte en docka till eni familjen som snart når den respektabla åldern TRE. 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej