We hide between lines of fear and blame

0kommentarer


Vi gömmer oss allt för ofta bakom rädsla och skuld.
Har du testat att hålla kvar handen till någon som sårat dig äntligen sträcker ut sin igen?
Konflikter, 80% av bråk eller konflikter av valfri karaktär uppstår genom missförstånd eller att man inte lyckas sätta ord på det man känner, läste jag i en artikel för ett tag sedan.

Istället för att tänka om lägger vi energi på att gå runt svikna och arga utan att reflektera över att vi faktiskt skulle må mycket bättre om vi alltid skulle ha den där handen utsträckt med alla fingrar pekandes rakt fram.

Så sluta aldrig sträcka fram din hand, en vacker dag är det någon som tar chansen att bli förlåten och sätt ord, med respekt och ärlighet, på det du känner och säg dessa ord till den som sårat dig. Du vinner så mycket på detta, och det kan ju inte bli sämre än det redan är?

Kom ut från ett viktigt möte idag och just då jag tyckte att mina problem var de viktigaste i världen upptäckte jag en tiggare som skakade en mugg med mynt, allt och alla mår nog bättre av att sätta saker och ting i ett större perspektiv, i alla lägen. Kommer nog aldrig kunna acceptera att samhället låter tiggare få finnas. Aldrig, det borde ingen ha hjärta till att acceptera.

Så håll ut din hand, i alla väder och sträck ut den, långt framför all rädsla.

Make a diffrence.

Kommentera

Publiceras ej